Reisverslag USA 2006

California-Nevada-Arizona-utah van Kiki,Shawnee & Patrick 22 july tm 14 aug 2006

Sunday, July 23, 2006

Amsterdam – San Diego 22 july

Om 9:40 vertokken we van uit zaandam 9:40 met de trein richting schiphol. Het inchecken ging boven verwachting erg snel. Na het eten van Italiaanse Mozzarella tosti vertrok Om 13:00 het vliegtuig richting cicinatti.

Het was een lange zit van 8 uur en 39 min. En ging over schotland, langs ijsland, groenland, canada naar cincinatti.de gezagsvoerder maakte ons er onderweg op attent dat we groenland konden zien liggen. Wat blijkbaar heel bijzonder is omdat het normaal altijd erg bewolkt is. Meteen hebben we er een paar foto’s van genomen. om 16:00 plaatselijke tijd kwamen we aan op cincinatti.


(groenland vanuit het vliegtuig)


(cincinatti airport )

de zon scheen nog vol op , dus voor ons werd het maar niet donker. Voor ons was het toen 23:00 avond’s. Natuurlijk werden we door de douane eruit gehaald en moesten de koffers open. Maar stelde eigenlijk ook niet zo veel voor.Daarna zijn we meteen maar wat fast food gaan eten, we habben ten slotte net onze eerste voeten op amerikaanse bodem gezet. Daarna zijn we vast bij de gate gaan zitten. Shawnee was inmiddels ook al er moe geworden, wat opzich natuurlijk niet zo vreemd is omdat zijn normale bed tijd al lang verstreken was. Kiki en ik voelden ons niet zo lekker en hadden allebij hoofdpijn gekregen waarschijnlijk van de slechte lucht of de airco installatie. Om 19:05 plaatselijke tijd vertok het vliegtuig richting San diego.

Voor ons was het toen inmiddels al 01:05 snachts, en desndanks ging het slapen in het vliegtuig niet echt. en na zo’n lange tijd in een vliegtuig te hebben door gebracht weet je niet meer hoe je moet gaan zitten. Om 20:11 locale tijd , voor ons was het inmiddels 6:11 in de ochtend kwamen we aan op San Diego airport. Het uizicht met de landing was prachtig en het was eidelijk voor het eerst een beetje donker geworden. De familie van kiki zou ons komen ophalen maar die gingen er van uit dat wij ongeveer om 21:30 zouden aankomen. Dus hadden we ze opgebeld en kwamen ze ons meteen ophalen. We werden heel vriendelijk onthaald en zij brachten ons met de auto naar het auto verhuur bedrijf waar we onze auto zouden kunnen ophalen.

Het auto vehuurbedrijf was echter gelegen aan het begin van de landings baan met het gevolg dat we om de paar minuten een op een paar meter afstand een boeing over ons hoofd kregen. Na het invullen van het papierwerk en met een bij betaling van 5 dollar per dag zijn we nu in het bezit van een gloed nieuwe zeer comfortabele honda accord met 37 miles gereden op de teller. Dat is toch wel even wat lekkerder dan een chrysler neon.


onze Honda Accord

Walter een familielid is bij me in de auto komen zitten om me de weg te wijzen van het vliegveld naar de oom van kiki. En werd meteen zonder veel slaap meteen in het diepe gegooid wat betreft het verkeer in USA. Als eerste met een automaat rijden , had ik echt lang niet meer gedaan, en binnen 400 meter zaten we al op de 4 baans interstate highway richting los angeles. En werd ik ge confronteerd met links en rechts rijdende automobilisten en stoplichten die aan de anderkant van de kruising staan. Maar goed we hebben het er heelhuids van afgebracht.

Toen hebben we nog even wat gedronken met de familie en zijn gaan slapen. Voor ons was het toen ongeveer 9.00 in de ochtend. kortom het was al met al best een pittige dag geworden.

gereden Miles is 23
gemaakte kosten aan fastfood 12 US
temp 29 graden celcius

0 Comments:

Post a Comment

<< Home