Reisverslag USA 2006

California-Nevada-Arizona-utah van Kiki,Shawnee & Patrick 22 july tm 14 aug 2006

Thursday, July 27, 2006

Williams naar Page 26 july

We zijn om ongeveer 8:00 opgestaan en na het met ijs bijvullen van de koelbox gaan eten bij dennys. (dit was op aan raden van de familie) Het avond eten en lunch schijnt niet zo lekker te zijn maar voor ontbijt moet je echt hier wezen. Dus wij er naar toe. Blijkbaar doen heel veel amerikanen dit want het zat behoorlijk vol. En de familie had niet te veel gezegd we hebben hier heerlijke omeletten en pancakes gegeten, Heerlijke fruit salades en Lekkere koffie gedronken. Daarna zijn we op pad gegaan richting de grand canyon. De rit van williams naar grand canyon village was heel relaxed. Heb nog lekker onderweg wat met de cruise controle van de auto zitten spelen. En na ongeveer een ruim uurtje rijden kwamen we aan bij de grand canyon village (south rim).









De grand canyon is overweldigend het is zo groot, compleet buiten proporties je voelt je meteen heel klein. Het was er wel weer erg warm graad of 32 Celsius. Maar minder dan de temperatuur van de dagen hiervoor. Na verschillende foto’s te hebben genomen zijn we (dit was op aan raden van de kassiere van dennys) door gereden naar het in de grand canyon village gelegen uitkijkpost ”el tavar” hier was ook een indianen gift shop gelegen met allerlei indianen artikelen en grand canyon merchandise. shawnee en kiki hebben hier een aantal souveniers ingeslagen. Daarna zijn we nog even gaan kijken hoe de lodges eruit zien in grand canyon village. Daarna was het de hoogste tijd om door te rijden naar page waar we ons hotel hebben geboekt. Maar onder weg konden we de verleiding niet weerstaan toen we het bordje grand canyon watchtower zagen staan. Shawnee wilde liever in de auto blijven. Dat vonden we goed, maar we hadden wel het alarm op de auto gezet. Kiki en ik zijn nog even wat foto’s gaan nemen en hebben nog wat gefilmd. Vanaf dit punt was de colorado rivier die door de grand canyon stroomt goed te zien.na ongeveer een minuut of 15 hebben we de reis voort gezet.


grand canyon lodges

De reis naar page ging via de painted desert. op de conjunction point hebben we nog even moeten tanken en wat lekkernijen en wat te drinken gehaald voor onderweg.hier sloeg het weer opnieuw om. maar gelukkig reden we nog net voor de buien uit .De painted desert is ook zeer de moeite waard om de paar kilometer heb je weer een heel nieuw uitzicht. Langs de weg kom je overal kraampjes tegen waar indianen hun koopwaar aan bieden. Na ongeveer twee uur door dit prachtige landschap bereikte we page. Al vrij snel vonden we ons hotel “best western lake powel” dit is het eerste hotel wat een wire less high speed internet verbinding heeft die het ook nog op de kamer werkt! Shawnee kon ook meteen aan zijn internet behoefte voldoen, en wilde niet mee om even boodschappen te gaan halen.


slecht weer opkomst bij tankstation



painted desert

Dus gingen kiki en ik samen maar even naar de wall mart, we blijven ons toch verbazen over de grote van de verpakkingen , vers voorverpakte pizza’s van 80 cm doorsnee, mayonaise in een pot van 4 liter etc.. daarna hebben we shawnee weer uit het hotel opgehaald en zijn we in een steak house gaan eten. Ik had een lekker gegrilde t-bone steak. Kiki had een gegrilde zalmfilet en shawnee plain spaghetti.daarna zijn we naar het hotel gegaan en hebben we nog wat e-mail’s zitten beantwoorden en heb ik een back-up kunnen maken van de foto’s tot nu toe.en heb ik dit verslagje zitten maken.

De rit van williams via grand canyon village naar page was 206 mile

0 Comments:

Post a Comment

<< Home