Reisverslag USA 2006

California-Nevada-Arizona-utah van Kiki,Shawnee & Patrick 22 july tm 14 aug 2006

Saturday, August 05, 2006

Las vegas – valley of fire – beatty

Zoals gepland vanochtend vroeg opgestaan, Jack heeft een lekker ontbijtje klaar gemaakt. En daarna hebben we koers gezet richting “valley of fire” natuurlijk lag dit weer midden in de woestijn en was het ongeveer 37 graden Celsius. We hadden lekker drinken mee genomen en op aan raden van jack een paar stevige schoenen en hoofddeksel. Valley of fire is zo genoemd door de indianen omdat de de rode grillige steen formaties afsteken tegen de andere kleuren van de woestijn. We hebben diverse stops gemaakt en het visitors center bezocht waar allerlei
informatie over “valley of fire” te zien was. Toevallig waren we ook getuigen van een slang die net gevoerd werd. Daarna heeft jack ons mee genomen naar de plek waarde indianen altijd hun rituelen hielden. Het was een behoorlijk lange tocht, door mul zand en rots partijen. Een maal aangekomen op de plaats hebben we daar even rond gehangen om even de sfeer te proeven. Shawnee was gaan zitten boven op een grote rots en na een tijdje te hebben gezeten vertelde hij aan jack dat hij zijn ass had verbrand. Al snel kwam de opmerking wat wil je in de valley of fire. Enzo werd het al snel “shawnee burned his ass on holy ground in de valley of fire”, tja is weer eens wat anders.







Hierna zijn we weer terug gereden naar las vegas, deze route ging langs het beruchte area 51 waar alle geheimen en "buitenaardse" dingen gebeuren in de usa. Alle mensen die dit gebied betreden worden dood geschoten en iedereen word compleet door gelicht. Je bergijpt hoe interessant het ook allemaal is deze afslag hebben niet genomen maar zijn we er langs gereden. Daarna kwamen we nog even langs een groothandel gereden om te kijken voor een foto toestel, maar helaas de juiste nog niet gevonden.


shawnee,berverly,jack


Hierna zijn we terug gereden naar het huis van jack en beverly hebben nog snel wat foto’s genomen en toen moesten we echt vertrekken. We hadden het bij hun erg gezellig gehad en ze hebben ons zo gastvrij ontvangen dat het moeilijk was om afscheid te nemen. Maar goed we moesten weer verder , nog even getankt en toen op weg richting death valley. We hadden al uitgerekend dat we vandaag death valley niet meer in dag licht zouden kunnen oversteken. De rit duurt ongeveer 3 a 3,5 uur door de heetste plek op aarde. Dus hebben we besloten om deze rit morgen te gaan doen. Dus zijn we neergestreken in motel6 in beatty dit ligt aan de rand van death valley. We hebben hier wat gegeten in een restaurant. Het dorpje beatty is vervallen, er staan veel trailers en ziet er allemaal een beetje shabby uit.



trailer in beatty

0 Comments:

Post a Comment

<< Home