Reisverslag USA 2006

California-Nevada-Arizona-utah van Kiki,Shawnee & Patrick 22 july tm 14 aug 2006

Saturday, August 05, 2006

Lee vinning – oak dale

Vanochtened werden we wakker van de motoren van de buren. Zij waren al vroeg opweg.
Wij hebben ons nog maar een keertje omgedraaid. Toen we weer wakker werden was het de hoogste tijd om te gaan. Snel hadden we onze motel kamer ontruimt om op weg te gaan richting lake mono. Eerste hebben we nog even een bij de bezine pomp aan de overkant nog wat te drinken gehaald, ongeveer een 15 min later stonden we aan de rand van lake mono.
Wij dachten hier te gaan zwemmen,maar bij het ruiken van het meer en de dikke rand krioelende larven en vliegjes er meteen van af gezien. Daarna hebben we onze reis doorgezet naar Bodie.


Lake Mono


Lake Mono



Bodie is een verlaten goud mijnwerkers stadje uit ongeveer 1821. alle huizen staan er nog samen met de achtergelaten spullen. Hier hebben we de hele ochtend verder doorgebracht.
Het was leuk om in de huisjes te kijken en de sfeer te proeven zoals het hier er ongeveer twee eeuwen geleden aan toe ging. Daarna zijn we gereden naar yosemity national park.




Bodie


Bodie


Bodie


Yosemity national park is ook de de Amerikaanse vakantie bestemming, en dat is niet voor niets .het is hier echt heel erg mooi. De temperatuur is zeer aangenaam, soms zelfs koud als je wat hoger in de bergen komt. Yosemity kenmerkt zich door bossen, bergen, watervalletjes en bergmeren en water stroompjes , kortom de zeer mooie natuur. We hebben hier eerste een heel stuk doorheen gereden, en daarna hebben een paar wandelingentjes gemaakt en afgesloten met zwemmen in een koud bergmeer. Daarna hebben we onze reis door gezet in de richting van mariposa. In Mariposa staan de sequoia bomen (de allergrootste bomen op aarde)
Maar helaas deze was de weg waar we heen moesten afgesloten dus hebben we onze reis planning wat aan moeten passen. Omdat het al donker begon te worden en omdat wij Yosemity nog niet uit waren (Yosemity is een enorm gebied) hebben we besloten om zo snel mogelijk weer in de bewoonde wereld in te gaan. Maar dat duurde nogal een lange tijd en omdat we nog steeds niet gegeten hadden (behalve dan de chips en snacks die in de auto lagen) zijn we bij een restaurant gestopt die zich nog in het park bevond. Ook was er een supermarkt bij waar we onze voorraad drinken weer mee op pijl hebben kunnen brengen.
Daarna hebben we weer koers gezet richting de bewoonde wereld, maar het was al donker en vanaf dat punt moesten we nog zeker 30 mile rijden voor we in ee stadje kwamen waar de eerste hotels/motels zich bevonden.Het eerste hotel waar we aan klopte was had alleen de duurste suite voor ons. Dus die hebben we maar niet genomen omdat we er alleen maar slapen, en verder geen gebruik maken van de faciliteiten. Bij het tweede motel hadden we meer geluk een prima kamer. Daar zijn hebben we onze spullen naar binnen gebracht. Nog heel even aan de blog gewerkt, maar we waren veel te moe van de dag dus zijn we snel in slaap gevallen .



Yosemity national park


Yosemity national park




0 Comments:

Post a Comment

<< Home