Reisverslag USA 2006

California-Nevada-Arizona-utah van Kiki,Shawnee & Patrick 22 july tm 14 aug 2006

Tuesday, August 15, 2006

Los angeles – san diego

De afgelopen nacht was het wat moeilijk om in slaap te raken, omdat de naaste buren wat aan de luidruchtige kant waren. en halverwege de nacht viel shawnee met een behoorlijke klap uit zijn queen size bed. Eenmaal opgestaan hebben we uitgecheked en bij 7 11 een ontbijtje met wat te drinken gehaald. Daarna hebben we de rit ingezet richting San Diego. Wij kozen de weg vanuit hollywood langs de kust richting Santa Monica naar beneden., en natuurlijk konden we het niet weerstaan om nog voor de laatste keer door berverly hills te gaan nu we er toch langs kwamen. Hier hebben we snel nog wat foto’s genomen en door gereden naar de snelweg .


huisje in beverly hills


nog een optrekje



Op de snelweg hebben we gebruik kunnen maken van de Diamond lane (de carpool strook) omdat we met meer dan twee in de auto zaten. Dit schoot op en zo konden we een aantal files omzeilen.zodra we Los Angeles uit waren hadden we een aansluiting met de pacific highway dit is de mooie route langs de zee, het duurt iets langer maar je komt wel door wat meer kleine gezellig plaatsjes.omdat we nog niet gezommen hadden in de zee, hebben we dit ingepast in het plaatsje ocean side. Het water was behoorlijk koud maar dat was wel een aangename afwisseling want het was behoorlijk warm (rond de 30 graden). De golven zijn in dit plaatje veel hoger dan dat wij ze gewent zijn in nederland en in ocean side zijn dan ook veel beginnende surfers te vinden. Shawnee heeft erg genoten van de golven, het water was er prachtig blauw en de bodem was er vrij van stenen en schelpen. Na ongeveer 2 uur hebben we de weg voort gezet naar san diego.


strand van ocean side


op het strand in ocean side


pacific highway


Eenmaal in san diego aan gekomen wilde we downtown gaan om iets te gaan eten. We namen 1 afslag te vroeg waardoor we op het gaslamp quartier terecht kwamen. En dit vonden we eignelijk wel te gek omdat we dit in de boekjes hadden zien staan. Het is het oude gedeelte van san diego en nu is het vol met gezellige restaurantjes. We hadden de auto geparkeerd in de parkeer garage en zijn gaan eten in een Italiaans restaurant. Dit was helaas de verkeerde keuze op het moment dat we al binnenkwamen was het keuken personeel al in oorlog met de bediening en eigenlijk hadden we toen al onze conclusie moeten trekken en het restaurant moeten verlaten. Uiteindelijk was het eten wel lekker maar we hebben diverse onderdelen van onze maaltijd terug moeten sturen omdat ze niet strookte met onze bestelling. En ook het bestek kwam pas 10 minuten nadat het eten op tafel was gezet.


gaslamp quarter downtown San Diego


gaslamp quarter downtown San Diego



Daarna zijn we richting Ellen en Herman vertokken. Helaas hadden we geen kaart van san diego, maar op goed geluk konden we de weg in 1 keer terug vinden. Natuurlijk wilde Herman en Ellen weten hoe we het gehad hadden en laat in de nacht gingen we uiteindelijk slapen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home