Reisverslag USA 2006

California-Nevada-Arizona-utah van Kiki,Shawnee & Patrick 22 july tm 14 aug 2006

Monday, August 07, 2006

San francisco –San Simeon

Omdat we vandaag nog een behoorlijk lange reis voor de boeg hadden richting San simeon moesten we dus vaart maken met alles wat we nog wilden doen in San francisco.,dus zodra we uit gecheckt hadden zijn we meteen naar het begin van lombard street gereden om de steilste afdaling in san francisco te kunnen doen. Nadat we deze afdaling gemaakt hadden en we toch al in de buurt van de pieren waren hebben we nog snel wat geld in de parkeer meter gedaan en zijn we nog wat foto’s gaan maken van de zeerobben en een onderzeeër uit de tweede wereld oorlog. Helaas was het vandaag erg bewolkt en somber, en dan is het zo aan de baai toch wel erg fris!


lombard street


zeerobben op pier 39


onderzeer


cable tram



Daarna zijn we terug gereden naar chestnut street om te gaan eten in het restaurant wat ons gisteren zo goed bevallen was. Na het onbijt zijn we naar de golden gate bridge gegaan om deze te bezichtigen en over te steken. Het uitzicht was echt wonder schoon het water zag er ook erg aanlokkelijk uit. En heb hier zelfs wat zee honden gespot. Midden in de mooie baai ligt Alcatraz, en we vinden wel dat ze in die tijd een mooi uitzicht gehad moeten hebben! De haaien die er rondzwemmen hebben we jammer genoeg niet gezien.. Daarna hebben we koers gezet richting silicon valley. Silicon valley is eigenlijk heel groot en een voorstad van san francisco. Het is van hartje san francisco een behoorlijke rit. Bij san Jose zijn we een wijk ingereden , de mensen die hier wonen hebben het echt goed voor elkaar , er is veel laagbouw en het is er echt prachtig. helaas heb ik de grote computerbedrijven die ik zocht zoals cisco en hp niet gevonden, maar wel de hummer silicon valley showroom en een paar voor ons onbekende computer bedrijven.


golden gate


san francisco skyline vanaf golden gate




Daarna hebben we koers gezet naar de kust om vervolgens via de highway 1 via Santa Cruz naar San Simeon te gaan. Deze kust route is echt prachtig en slingert langs de kust en de pacific en langs vele kilometers aan prachtige natuur. Ook gaat de rit door bossen en langs kleine dorpjes en ranches.na een uur of 5 rijden kwamen we aan in San Simeon .Daar is het nog net gelukt om een paar foto’s te maken van de zon die in de pacific onderging. Daarna zijn we lekker gaan eten en daarna ben ik nog snel met shawnee in het zwembad van het hotel gedoken voor het om 10 uur dicht ging. Nu nog even bloggen en dan ook maar gaan slapen.


highway 1 langs de pacific



ondergaande zon in san simeon

0 Comments:

Post a Comment

<< Home