Reisverslag USA 2006

California-Nevada-Arizona-utah van Kiki,Shawnee & Patrick 22 july tm 14 aug 2006

Sunday, August 06, 2006

Oakdale – san francisco

Na een nacht heerlijk slapen zijn we op weg gegaan naar san francisco. De weg ging eerst door wat landelijke taferelen, en toen we de snelweg op gingen werd het weer wat bergachtig en net voor san francisco werden de heuvels wat verdort en op sommige plaatsen was duidelijk te zien dat er een brandje was geweest. De Snelweg werd als maar drukker en drukker en we stonden zo nu en dan in een file. De grootste file hadden we voor de tolbrug van de oakeland bay bridge. Maar dit is 1 van de de entry points voor de binnenstad van san francisco. Als je over deze brug gaat (bestaat uit 2 verdiepingen) kom je meteen terecht tussen de hoge gebouwen in het hart van san fransisco. vanuit hier gingen we eerst op zoek naar een slaap plaats. De meeste hotels/motels zijn gelegen op lombard street.maar het was zaterdag dus was het nog een hele klus om een kamer te vinden. Maar na een tijdje hadden we er eentje, wel een beetje shabby motel en de eigenaar is een beetje een raar figuur. Maar goed we hebben een kamer.


san francisco downtown


san francisco downtown





Na dat we de spullen op de kamer hadden gebracht zijn we meteen de stad gaan verkennen,
Meteen om de hoek konden we de golden gate bridge al zien liggen.maar we gingen een gezellige straat in richting de pieren. Het was een lange wandeling langs de prachtige huizen zoals die in san francisco zijn gemaakt. Toen we bij de pieren aan kwamen, zag je alcatrez al liggen op zo’n 200 meter. Ook lagen er wat oude boten de sfeer was wel gezellig maar je kom duidelijk merken dat veel mensen dit ook hadden gekozen als bestemming, het was er erg druk. Heel graag hadden we kaartjes gekocht voor een tochtje naar alcatrez maar helaas deze hadden we al veel eerder moeten reserveren. Dit was best wel een grote domper…:-( en we baalde er ook best wel van. Tja het is hoog seizoen….


de pier


golden gate bridge



alcatrez

Inmiddels kreeg shawnee erge trek in spaghetti , maar dit was nergens te vinden of was veel te duur (shawnee eet z’n spaghetti zonder saus of zonder iets). Uiteindelijk zijn we uitgeweken naar china town daar konden we zeker wat te eten vinden.dat was een behoorlijke lange tocht. China town was erg gezellig met veel winkeltjes en uiteindelijk ook een fijn restaurant gevonden en lekker zitten eten. Omdat we al zo lang hadden gelopen en het inmiddels alweer donder was geworden hadden we gekozen om een taxi terug te nemen naar het hotel. Een vrij jong gastje bracht ons weer terug, met echt een ongelofelijke de snelheid en binnen een paar minuten waren we weer terug bij het hotel. Daar kon eindelijk de log weer worden bij gewerkt.



china town


0 Comments:

Post a Comment

<< Home